Skip to main content

La volta al món
des de Montserrat

Entrenem la memòria

Austràlia és un país envoltat pels oceans Índic i Pacífic, amb unes excel·lents platges i un clima ideal per a aprendre i practicar surf.

Hui ens fabricarem un joc per a entrenar la nostra memòria inspirat en aquest esport nàutic, consistent a planar amb una planxa especial mantenint l’equilibri sobre la cresta de grans ones.

QUÈ NECESSITES?

  • Cartolines din A4 blanques.
  • Llapissera.
  • Goma d’esborrar.
  • Maquineta de fer punta.
  • Material per a decorar: retoladors, ceres o llapis de colors.
  • Tisores.

QUÈ HAS DE FER?

1. Descarrega’t i imprimeix el full amb la plantilla de les planxes de surf. Utilitza les cartolines blanques per a imprimir-ho. Imprimeix el full tantes vegades com vulgues, com més planxes tingues, més difícil serà el joc!
2. Decora les planxes de surf com més t’agrade. No pintes la cara de darrere, ha de quedar blanca. Recorda que cada parella de planxes ha d’estar decorada igual. I cada parella ha de ser diferent.
3. Retalla les planxes de surf.

COM ES JUGA?

Es pot jugar en solitari o en grups de 2 a 6 persones. S’ha de disposar cap per avall totes les planxes de surf (no s’ha de veure la part que has pintat). Per torns, pegaràs la volta a dues cartes, memoritzant la seua ubicació. Si es troben dues planxes idèntiques que formen parella, la persona que les ha alçat se les emporta, i torna a repetir el torn. Si les dues planxes no són iguals, es deurà tornar a col·locar les planxes cap per avall en el mateix lloc. La partida acaba quan estiguen totes les parelles trobades. Guanya aquella persona que haja aconseguit més parelles.

Que disfruteu del vostre joc!