Skip to main content

La volta al món
des de Montserrat

Coneguem a Nawal El Moutawakel

Nawal El Moutawakel va ser la primera dona d’un país islàmic a guanyar una medalla olímpica, i la primera dona africana que va aconseguir una medalla d’or en guanyar la prova dels 400 metres barres en els Jocs Olímpics de Los Angeles 1984.

Aquesta atleta marroquina va nàixer el 15 d’abril de 1962 a Casablanca, el Marroc. Va començar a córrer amb quinze anys i prompte va destacar en les proves de velocitat.

Gràcies al treball dur i als seus bons resultats, va obtenir una beca esportiva per a entrenar i estudiar a la Universitat Estatal de Iowa. A partir de llavors, i amb molt d’esforç, va obtenir molt bons resultats en totes les competicions en les quals va participar.

Va ser als Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 quan Nawal El Moutawakel va fer història en l’esport. L’atleta marroquina va guanyar la prova de 400 metres barres femenins. Aquesta prova era la primera vegada que es disputava per a dones en uns Jocs Olímpics.

Aquesta victòria va tindre un enorme significat i Nawal El Moutawakel  es va convertir en una heroïna nacional al seu país.

Nawal es va retirar de les pistes en 1987, amb només vint-i-quatre anys i, des d’aleshores, ha ocupat diversos càrrecs de prestigi com membre de la Junta Executiva i Vicepresidenta del Comité Olímpic Internacional, Presidenta de la Comissió de Coordinació dels Jocs Olímpics en Rio 2016 i Ministra d’Esports a Marroc.

S’ha dedicat a promocionar incansablement els drets de la dona i el desenvolupament d’aquesta en l’esport, especialment als països islàmics. Segons afirma Nawal El Moutawakel  «El que somie i el que demane és veure xiquetes i xiquets que aconsegueixen resultats en el món de l’esport amb la mateixa igualtat d’oportunitats».

Presta atenció a aquest vídeo on podràs veure imatges d’una jove Nawal El Moutawakel competint als Jocs Olímpics!

Coneixes altres dones esportistes? Com es diuen? Quins esports practiquen?

Si no en saps cap, pregunta a algú que conegues o fes una recerca a internet!