Skip to main content

La volta al món
des de Montserrat

Fem un kendama

El kendama és un joc d’habilitat originari del Japó. Normalment és de fusta i consisteix en un mànec en forma de martell acabat en punta (en japonés: ken) connectat a una bola (en japonés: tama) per una corda.

Els extrems de la base i el travesser del martell tenen forma còncava, per a atrapar la bola. Aquesta bola té un forat per a poder clavar-la en l’extrem punxegut del martell. El joc consisteix a llançar la bola cap a dalt i caçar-la, bé amb les copes còncaves o bé amb l’extrem punxegut.

kendama

Amb els anys, el kendama ha anat guanyant popularitat i, cada vegada, juguen més persones arreu del món. Tant és així, que hi ha tornejos professionals de kendama!
Et deixem aquest vídeo on pots veure a alguns jugadors i jugadores. 

Hui aprendrem a fabricar el nostre kendama personalitzat. Recorda que, si tens dubtes o no saps fer alguna cosa, pots demanar ajuda a una persona adulta.

QUÈ NECESSITES?

 • Botella de plàstic amb tap.
 • Tisores.
 • Llana.
 • Agulla de llana.
 • Silicona calenta o cinta adhesiva.
 • Pilota de ping-pong.
 • Material per a decorar: pintures, adhesius…

QUÈ HAS DE FER?

 1. Talla la botella de plàstic uns 8 o 10 centímetres des del tap.
 2. Cobreix de silicona la vora de la botella perquè no talle. Una alternativa a la silicona és posar cinta adhesiva cobrint tota la vora.
 3. Decora la botella com més t’agrade i deixa-la assecar.
 4. Talla un tros de llana d’uns 20 cm.
 5. Perfora la pilota de ping-pong i introdueix pels forats l’agulla amb la llana. Els forats d’entrada i eixida de l’agulla deuen estar paral·lels.
 6. Perfora el tap just en el centre i introdueix  l’altre extrem de la llana.
 7. Fes un nuc en cadascun dels extrems de la llana (en la pilota i en el tap). D’aquesta forma, la pilota i el tap queden units i, en tancar la botella, la bola queda penjant del tap.

Ja tens un kendama preparat per a practicar! Fins demà!