Skip to main content

La volta al món
des de Montserrat

Conte del Canadà

Una de les espècies d’animals més volgudes d’Amèrica del Nord són els castors. De fet, el 24 de març de 1975, el senat va rebre l’aprovació reial que suggeria nomenar al castor com a símbol nacional oficial del Canadà.

El castor és un mamífer rosegador de grans dimensions, molt adaptat a la vida aquàtica, de potes curtes i dits palmats, de cua aplatada i escatosa amb la qual s’impulsa en l’aigua, i de cos massís cobert d’un pelatge castany dens i suau, que s’alimenta de fulles, corfes i arrels d’arbre.

Les seues característiques li permeten nadar a uns huit quilòmetres per hora. Poden romandre uns 15 minuts sota l’aigua sense pujar a la superfície, i tenen parpelles transparents que fan d’ulleres de busseig. La seua pell és greixosa per naturalesa i resistent a l’aigua.

Quan troben llocs propicis, els castors caven els seus caus en les ribes de rius i llacs. Però també transformen hàbitats menys favorables mitjançant la construcció de preses. Roseguen i derroquen arbres amb les seues fortes dents i potents mandíbules. Amb ells, creen enormes estructures fetes amb troncs, branques i fang per a bloquejar el corrent i convertir camps i boscos en els grans estanys que tant els agraden.

Presta atenció a la faula d’un castor molt treballador al que li agradava molt construir preses.

Conta-li a alguna persona coneguda aquesta faula. I no t’oblides de contar-li què has aprés!