Hui aprendrem a preparar les fajites de pollastre, un plat típic de la cuina mexicana que es prepara amb tires de carn especiada, originàriament de vedella, però també de pollastre o de porc, i verdures, que es presenten embolicades amb una tortilla de blat.
QUÈ NECESSITES?
- 6 tortilles de blat.
- 250 g de pollastre.
- 1 ceba (opcional).
- 1 cogombre.
- 1 enciam.
- 2 tomaques.
- 150 g de formatge ratllat.
- Oli.
- Sal.
- Pebre roig.
QUÈ HAS DE FER?
1. Renta bé les verdures. Talla la ceba a tires molt fines. En una paella, posa unes gotes d’oli. Quan estiga calent, afig la ceba, posa-li sal i pebre, i deixa-ho a foc mitjà – baix uns 10 minuts.
2. Talla el pollastre a daus, posa-li un poc de sal i de pebre. Talla les tomaques a daus. Afig el pollastre i les tomaques a la paella. Corregeix de sal i de pebre vermell si és necessari.
3. Renta l’enciam, talla unes fulles i trosseja-les.
4. Disposa una tortilla de blat en un pla, i cobreix-la amb els trossos d’enciam. Reparteix per damunt la barreja de ceba, tomaca i pollastre. Talla trossos allargats de cogombre i posa’n alguns sobre el pollastre. Per acabar, escampa el formatge ratllat per damunt.
5. Preescalfa el forn a 185 °C. Enrotlla les fajites (pots utilitzar un escuradents per a subjectar-ho).
6. Posa les fajites al forn durant uns 5 minuts, només perquè el formatge es fonga. Serveix calent i a gaudir!
Aquesta activitat implica utilitzar algunes coses perilloses com ganivets, la placa de cocció o el forn. Demana ajuda a una persona adulta i passeu-ho d’allò més bé fent juntes aquesta recepta!